Bali here we come!
Door: lauravanderheiden
Blijf op de hoogte en volg Laura
20 Mei 2010 | Indonesië, Surabaya
Donderdag was het helaas slecht weer waardoor we weinig hebben kunnen doen. Wel hebben we Yoga ontmoet, een Balinese jongen die Tiemen en Jens al kenden van het uitgaan. Yoga organiseert trips over het eiland. Samen met hem hebben we overlegd wat we wilden gaan doen tijdens onze dagen op Bali. Als uitkomst; vrijdag raften, zaterdag een boottrip naar een eiland en zondag met scooters naar bekende mooie stranden en een tempel. Een paar leuke dagen dachten wij zo!
Vrijdag, de dag van het raften. Met z’n elfen ( onze groep, tiemen/jens en Yoga) vertrokken we rond negen uur richting het raften. Het raften zou in de bergen zijn, dus we moesten een stukje rijden( 1 uur). Eenmaal aangekomen bij het raften kregen we eerst koffie en thee en vervolgens instructie over het raften. Er waren bepaalde commando’s die iedereen moest kennen; BOEMBOEM= houd je vast, anders val je uit de boot, DUCK = bukken voor takken en LAY DOWN = naar achter liggen voor bamboestammen. Samen met Aukje, Yoni en Frederike en ik vormen wij de ‘vrouwenboot’. Door de andere boten werd er gespeculeerd dat wij natuurlijk als laatste aan zouden komen bij de finish, maar we waren gewoon als eerste! Tijdens het raften konden wij genieten van een heleboel watervallen en verschillende planten/bomen om ons heen, het was echt prachtig. We hebben 12 kilometer afgelegd in 2 uur tijd. Na de tocht waren we aardig vermoeid en hongerig! Gelukkig zat er een lunch bij de trip inbegrepen!
Vrijdag zijn we met de funboot naar een eiland dichtbij Bali gevaren. De bootreis was gelukkig maar een uurtje. Op het eiland hebben we gesnorkeld, op een bananenboot gezeten( langzaam en saai) en met een bootje gevaren( met glazen vloer). Ook hebben we een rondleiding op het eiland gekregen en hebben we de lokale kostwinning gezien; zeewier & weven. Na de rondleiding zijn we naar een zwembad gegaan en vervolgens weer op de boot gestapt om terug te varen naar Bali. Ondanks de oersaaie bananenboot was het een leuk dagje!
Zondag hebben we scooters gehuurd. Ik had het altijd al een keer willen doen; lekker touren in het zonnetje met een windje in de rug door de heuvels op weg naar mooie stranden. In het begin was het rijden nog wel erg wennen, ik had namelijk pas 1 keer in mijn leven scooter gereden….. Het regelen van de scooters was trouwens ook wel apart, er werd niet gevraagd naar een rijbewijs of identificatie.. we hoeften alleen maar 50.000 roepia ( 4,5 euro) te betalen voor 1 scooter, 1 dag. Kei weinig!! Onze eerste stop met de scooter was Dreamland. Dit is een prachtig strand in een uitham van rotsen. De jongens ( Tiemen en Jens) hebben daar even gesurft. Dat was erg leuk om te zien! Zwemmen was er helaas moeilijk, dit vanwege de hoge golven en zware stroming. Na Dreamland zijn we naar een ander strand gegaan( waarvan ik de naam niet weet).. Om bij het strand te komen moesten we door een rotsenkloof, dat was wel spectaculair. Dit strand was ook weer prachtig, helder blauw water, prachtig strand en rotsen om je heen. Later bleek dat er verschillende films zijn opgenomen op dat strand( waaronder 1 met Julia Roberts; eat, pray & love)! Na het strand zijn we richting Uluwatu gereden. Dit is de zuidpunt van Bali. In Uluwatu zijn we naar een Hindoeïstische tempel gegaan. Aangezien we allemaal in korte broeken/rokken liepen, moesten we een saron aan( omslagdoek). Ik heb erg lachen om Tiemen en Jens die in een lange paars/roze rok liepen. De tempel viel trouwens een beetje tegen, we hadden een erg grote mooie tempel verwacht, maar helaas was het een niet al te grote vieze tempel. Wat wel leuk was, was dat er wilde apen rondliepen. Deze apen waren soms een beetje te wild, de tas van Jens werd aangevallen omdat de aap dacht dat er eten in zat! Ook zagen we een aap lopen met een slipper van een klein kindje in zijn mond. Vanaf Uluwatu hadden we een erg mooi uitzicht over de zee. Helaas waren er wolken, waardoor de zonsondergang minder mooi was. Maar toch was het genieten. Na Uluwatu zijn we teruggereden naar het hotel!
Maandag ging de groep weer terug naar Surabaya, terwijl ik nog twee daagjes op Bali zou blijven bij Tiemen. We hebben op de dag zelf dan ook niet zo veel gedaan. Een beetje aan het strand gelegen en wat souvenirs gekocht.
Dinsdag zijn Tiemen, Jens en ik naar de Uluwatu surfspot gegaan. Dit is een erg bekende surfspot. Alle pro-surfers komen daarheen om wat mooie golven te pakken! Het was dan ook erg indrukwekkend om te zien! Tiemen en Jens durfde het zelf niet aan vanwege het vele koraal dat oppervlakkig lag. Boven op de rotsen hebben we wat gegeten en gekeken naar het surfen. Na de surfspot zijn we naar Dreamland gegaan zodat Tiemen en Jens nog even konden surfen. Helaas was het dit keer niet zo’n succes, aangezien er geen goede surfgolven waren. Na dreamland zijn we teruggegaan naar het hotel.
Woensdag, op mijn dag van vertrek, zijn we naar een marktje geweest in Denpasar (hoofdstad van Bali). Daar waren allemaal souvenirs te koop voor lokale prijs ( dus niet toeristische prijs). Dit was beter te betalen!! Na de markt ben ik op het vliegtuig gestapt en weer terug naar Surabaya gegaan. De vlucht had helaas 1,5 uur vertraging.. Waardoor ik erg laat was voor Janko’s verjaardag! Dat was wel jammer.
Ik zou zo weer terugwillen naar Bali, wat een geweldig eiland!
Morgen vertrekken we voor 3,5 dag naar Lombok, ik ben benieuwd!
kuskus
20 Mei 2010 - 14:57
Susanne:
Hoi Lautje!
Ziet ernaar uit dat je een leuke tijd hebt gehad in Bali! Super mooi dat jullie vrouwenboot als eerste was! Haha! Net goed voor de mannen.. Heel veel plezier nog en ik zie je snel!! Dikke kus en knuffel! -
20 Mei 2010 - 15:08
Hanneke Rutgers:
Hai Laura, wat een leuke aktiviteiten. Het is meer dan een echte vakantie! Lekker genieten, voor 300%.
groetjes, Han -
21 Mei 2010 - 06:18
Ellen :
He Lau,
het avontuur gaat maar door, zo te lezen. Leuk dat jullie nog steeds als groep zo op trekken met elkaar! Je hebt een mooie aanbeveling voor Bali geschreven.
Tot over twee weken, dan zien we elkaar weer real live!